Bun Bun är komposterbart!

Bun Bun är komposterbart!

Snabbmat skapar sopor. Sopor hamnar i naturen eller blir till stora högar eller eldas upp. Plast blir till små små bitar som flyter runt i  haven och bildar stora öar av skräp. Opeppande?! Det tycker Bun Bun också. Därför använder vi bara komposterbara förpackningar till vår mat! Tallrikar, cateringmaterial och ta-hem-boxar är gjorda av bagasse – återvunna sockerfiber. Muggar, byttor och sugrör är gjorda av PLA – en komposterbar bioplast gjord av majsstärkelse. Läskburkarna – svåra att göra nåt åt tyvärr, glöm inte att panta! Läs...
Taco time!

Taco time!

Bun Bun Tacos, vad tror ni om det?! Viet-Tacos. Vi provlagade idag och det är som ni kan tänka er – mer av det goda, mindre bröd! Vi kommer sälja dessa från bilen än på ett tag, men vi kör dom på catering redan nu, så om du går och funderar på att boka Bun Bun till din fest eller företagsståhej, tänk taco! Serveras ur bilen eller går finfint som buffé där gästerna bygger själva. Mejla oss på info@bunbun.se för beställning. Bun Bun Catering – prislista Grund Picklad morot Picklad rättika Jalapenos Gurka Protein Chả lụa (vietnamesisk fläskkorv) Brässerad fläsksida Citrongräsmarinerad kyckling Marinerad tofu Topping Koriander Rostade jordnötter Rostad lök Sås Majonäs Nuoc cham (sötsur vietnamesisk sås med lime) Sriracha Hot...

Nyhetsbrev – BunBun-info rakt ned i inboxen

Ge oss din epostadress och berätta vart du håller hus så skickar vi dig ett mejl när vi är i närheten! Platserna är ungefärliga och alla tänkbara finns såklart inte med i listan. Välj en eller ett par stycken som du har nära eller som du har lätt att ta dig till. Epost: Områden: Fleminggatan Frihamnen Garnisonen Handelshögskolan Hornstull Kungsholmstorg Karlaplan KTH Lindhagensgatan Marieberg Marievik Medborgarplatsen Norra Station Nytorget Odenplan St Eriksplan Tegeluddsvägen Tulegatan...
Beståndsdelar #3 – Brässerad fläsksida

Beståndsdelar #3 – Brässerad fläsksida

Bánh Mì med brässerad fläsksidan är vår absoluta publikfavorit, och det av en anledning. Kombinationen av den kryddiga pepprigheten tillsammans med sötma och sältan från fisksåsen var det som fick oss att fastna för Bánh Mì från första början! Vi fular oss lite och maler fläsksidan så grovt det går, ca 1 cm blir bitarna. Om du inte är stressad och ska laga 20 kilo så är vårt förslag en vass kniv i stället. Brässerad fläsksida 1 kg färsk fläsksida med eller utan svål 1 stor lök 1 vitlök solo 70 g fiskssås 100 g socker 2 msk svartpeppar — 1. Grovmal eller skär ned fläsksidan till lagoma mackbitar. 2. Mixa lök och vitlök i en matberedare 3. Mjukstek lök/vitlök i olja 4. I med fläsk och bryn 5. Ner i en ugnsform, i med resten av grejerna 6. Brässera i ugn ca 50 min på 175 grader, rör runt ibland Provsmaka efter 50 min. Köttet ska vara mörkt gyllene och falla isär lätt. Låt det åka tills kanterna svärtas lite. Sen ned i en...
Beståndsdelar #2 – Pickles på morot och rättika

Beståndsdelar #2 – Pickles på morot och rättika

Pickles är beståndsdelen som verkligen placerar Bánh Mì i högsta smörgåsdivisionen. Vi fyller med lika delar picklad rättika och morot. I den vietnamesiska inläggningen är det risvinägern som står för den lite mer subtila syran jämfört vår svenska industrifavorit ättikan. Dagens tips: ät tillsammans med vadsomhelst. Ostmacka. Risvinägerpickles 1 l Vatten 0,7 l Risvinäger 300 g Socker 35 g Salt (Mängderna ovan räcker till dryga kilot grönsaker) — 1. Skölj, skala, skär, skiva. Vi har en stor maskin som hjälper oss, men en mandolin eller kniv funkar fint. Mandolinen skivar plattor som du sen skivar ned till tändsticksstorlek. 2. Blanda alla ingredienser. Rör tills sockret lösts helt. 3. Grönsaker ned i bytta, lagen ovanpå. 4. Vänta ett dygn minimum, men gärna några dagar. Inläggningen håller utan problem en vecka eller två, låt din näsa och smaklökar guida dig om du är osäker. Som alltid vid inläggning är renlighet a och o för lång...
Beståndsdelar #1 – Terrine på grishuvud

Beståndsdelar #1 – Terrine på grishuvud

Vi tycker att Bánh Mì är världens godaste macka och vill att du ska komma till oss och äta så ofta du kan! Men Bun Bun Truck är ju inte överallt hela tiden så därför tänkte vi dela med oss av recepten som bygger beståndsdelarna. Att göra terrine på grishuvud är lätt som en plätt och det blir ett fantastiskt smörgåspålägg – i en Bánh Mì eller tillsammans med lite cornichons. Största problemet brukar vara att få tag på själva huvudet. Kontakta din lokala kötthandlare några dagar i förväg så borde det inte vara några problem. Men se till att få det klyvt i två delar, annars blir det himla knep att få ner i kastrullen. Terrine på grishuvud 1. Bränn bort ev kvarsittande hår med brännare. 2. Plocka bort hjärnan om du inte vill ha med den i koket men låt ögon och allt annat vara. 3. Leta fram den största kastrullen du kan hitta, fyll med ordentligt salt vatten. 4. Ner med huvudet, plasta, sätt lock. 5. Koka 3-4 timmar tills köttet inte vill vara kvar på benen längre. 6. Plocka huvudet från allt ätbart. Inga gnarly bits, bara fett, svål och skinn. Allt går att äta, inget är farligt, men vissa bitar innehåller mer brosk än andra. 7. Dra isär/mosa till mindre bitar. 8. Salt och peppar. 9. Ner i plastad form, in i kyl under press under ett par mjölkpaket. 10. När den är kall – skiva den tunt – helst på skärmaskin men kniven funkar fint också....