Beståndsdelar #1 – Terrine på grishuvud

Beståndsdelar #1 – Terrine på grishuvud

Vi tycker att Bánh Mì är världens godaste macka och vill att du ska komma till oss och äta så ofta du kan! Men Bun Bun Truck är ju inte överallt hela tiden så därför tänkte vi dela med oss av recepten som bygger beståndsdelarna.

Att göra terrine på grishuvud är lätt som en plätt och det blir ett fantastiskt smörgåspålägg – i en Bánh Mì eller tillsammans med lite cornichons. Största problemet brukar vara att få tag på själva huvudet. Kontakta din lokala kötthandlare några dagar i förväg så borde det inte vara några problem. Men se till att få det klyvt i två delar, annars blir det himla knep att få ner i kastrullen.

Terrine på grishuvud

1. Bränn bort ev kvarsittande hår med brännare.

2. Plocka bort hjärnan om du inte vill ha med den i koket men låt ögon och allt annat vara.

3. Leta fram den största kastrullen du kan hitta, fyll med ordentligt salt vatten.

4. Ner med huvudet, plasta, sätt lock.

5. Koka 3-4 timmar tills köttet inte vill vara kvar på benen längre.

6. Plocka huvudet från allt ätbart. Inga gnarly bits, bara fett, svål och skinn. Allt går att äta, inget är farligt, men vissa bitar innehåller mer brosk än andra.

Plocka

7. Dra isär/mosa till mindre bitar.

8. Salt och peppar.

9. Ner i plastad form, in i kyl under press under ett par mjölkpaket.

10. När den är kall – skiva den tunt – helst på skärmaskin men kniven funkar fint också.

Klart.