Beståndsdelar #3 – Brässerad fläsksida

Beståndsdelar #3 – Brässerad fläsksida

Bánh Mì med brässerad fläsksidan är vår absoluta publikfavorit, och det av en anledning. Kombinationen av den kryddiga pepprigheten tillsammans med sötma och sältan från fisksåsen var det som fick oss att fastna för Bánh Mì från första början!

Vi fular oss lite och maler fläsksidan så grovt det går, ca 1 cm blir bitarna. Om du inte är stressad och ska laga 20 kilo så är vårt förslag en vass kniv i stället.

IMG_7509

Brässerad fläsksida

1 kg färsk fläsksida med eller utan svål

1 stor lök

1 vitlök solo

70 g fiskssås

100 g socker

2 msk svartpeppar

1. Grovmal eller skär ned fläsksidan till lagoma mackbitar.

2. Mixa lök och vitlök i en matberedare

3. Mjukstek lök/vitlök i olja

4. I med fläsk och bryn

5. Ner i en ugnsform, i med resten av grejerna

6. Brässera i ugn ca 50 min på 175 grader, rör runt ibland

Provsmaka efter 50 min. Köttet ska vara mörkt gyllene och falla isär lätt. Låt det åka tills kanterna svärtas lite. Sen ned i en macka!

4 Comments

 1. Ni borde göra den på Nibblegris från Västerås!

  Reply
 2. 75 kr är för dyrt. 35 är OK.

  Reply
  • Visst vore det grymt med en macka för 35 spänn! Men med svenska lönenivåer och råvarupriser så känns det ganska avlägset.

   Reply
  • Då kan väl du Krister dra igång en food truck där du står och kränger mackor för 35 spänn. Tält funkar väl bra att bo i eftersom du inte kommer att han någon lön.

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lördagsbestyr | En plats på landet - […] världens godaste macka (i alla fall om man gillar chili och koriander). Banh Mi (recept här) […]
 2. hur man picklar rättika och sedan lagar en drömmig vietnamesisk macka. | Niotillfem - [...] är det ny dag! Här ska det göras Bánh mì. Vi utgick från det här (minus patén) och det…

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *